Тема: Питання до іспиту
питання до іспиту
Дисципліна: Основи менеджменту та маркетингу
Обсяг: 34 сторінок.
№ роботи: 18995
ЗМІСТ
1. Сутність поняття «менеджмент» 4
2. Менеджмент в системі понять ринкової економіки 4
3. Управління та керівництво 5
4. Види та рівні менеджменту 5
5. Предмет і метод менеджменту 6
6. Закони і закономірності управління ринковою економікою 6
7. Закон спеціалізації та інтеграції управління 7
8. Закон необхідної і достатньої централізації управління 7
9. Принципи менеджменту 8
10. Еволюція менеджменту: етапи, теорії та школи 8
11. Загальна характеристика функцій управління 9
12. Функції планування та організації 9
13. Координація та контроль у менеджменті 10
14. Місце органу контролю в структурі менеджменту 10
15. Функції менеджменту на різних рівнях управління 11
16. Функції вищого керівництва (топ-менеджмент). 11
17. Загальна характеристика організаційних структур 12
18. Механістична і органічна структури менеджменту 12
19. Види організаційних структур менеджменту 13
20. Функціональна и дивізіональна структури менеджменту 13
21. Лінійні та лінійно-штабні організаційні структури менеджменту 14
22. Проектні і матричні організаційні структури менеджменту 14
23. Нові форми адаптивних структур менеджменту 15
24. Венчурні і інноваційні внутрішноьфірмові структури 15
25. Удосконалення організаційних структур менеджменту 16
26. Стиль керівництва 16
27. Сутність і особливості управлінських рішень 17
28. Види управлінських рішень 17
29. Технологія підготовки та прийняття управлінських рішень 18
30. Організація розробки і реалізації рішень 18
31. Суть, визначення, види маркетингу 19
32. Основні принципи маркетингу 19
33. Як маркетинг як теорія ринку знаходить своє практичне застосування в Україні? 20
34. Функції маркетингу 20
35. Внутрішні та зовнішні фактори маркетингу 21
36. Взаємозв'язок функцій планування, організації і контролю в маркетингу 21
37. Значення інформації в маркетингу 22
38. Маркетингове дослідження. Первинна і вторинна інформація в маркетингу 22
39. Типова структура служби (відділу) маркетингу на підприємстві 23
40. Маркетингова інформаційна система (МІС) 23
41. Оцінка ринкових можливостей фірми 24
42. Класифікація товарів 24
43. Товарна марка. Елементи фірмового стилю 25
44. Конкурентоспроможність товару 25
45. Фази розвитку кон'юнктури 26
46. Поняття оптової торгівлі з позиції маркетингу 26
47. Підприємства оптової торгівлі. Класифікація оптових торговців 27
48. Функції оптової та роздрібної торгівлі 27
49. Сфера повноважень дистриб'ютора 28
50. Фактори, які найбільшою мірою впливають на розвиток роздрібної торгівлі 28
51. Планування просування товарів 29
52. Що можна віднести до головних функцій просування? 29
53. Організаційна структурна торгового апарату фірми 30
54. Стимулювання збуту 30
55. Реклама. Основні види реклами 31
56. Ефективність маркетингу 31
57. Способи правового захисту споживача і конкурентів від недозволених методів просування 32
58. Типи маркетингового контролю 32
59. Ревізія маркетингу. Процес маркетингової ревізії 32
60. Основні етапи процесу контролю в маркетингу 33
СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 34