Замовити курсову, дипломну, контрольну роботу, диссертацію

курсові роботи, дипломні роботи, дисернтації

C 11:00 до 19:00 (пн-пт)


Меню сайту
Пошук готових
Курсових, Дипломних
Свята
Праздники Украины
Головна » 2010 » Червень » 17 » Як підготуватися і успішно скласти іспит
18:46
Як підготуватися і успішно скласти іспит
Ми пропонуємо вам рекомендації фахівців - лікарів, психологів і дієтологів - які допоможуть ефективно використати час, що залишився до іспитів, і при цьому не втрачати бадьорості й упевненості в собі.
ПІДГОТОВКА ДО ІСПИТІВ 
Час підготовки до іспиту треба розумно розподілити. Не слід займатися по кілька годин без перерв. Краще вчити блоками - засвоїв тему, закріпив її і відпочив. Потім коротко повторив, що вивчив, і - за нову тему.  
Під час підготовки зосередьтеся на досліджуваному матеріалі. Відключіть всі засоби зв'язку. Не відкладайте на потім те, що можна вивчити або прочитати сьогодні. Вам складно зосередити увагу? Почекайте всього лише 10 хвилин. Ваша увага перейде з довільної в стадію мимовільної й виникне інтерес (така вже властивість нашої уваги). 
Перш ніж почати вчити якийсь матеріал, треба його добре зрозуміти. Безглуздий, не до кінця зрозумілий і усвідомлений матеріал, навряд чи запам'ятається. Можна, звичайно, зайнятися зубрінням, але такий спосіб не ефективний - матеріал, завчений таким способом, дуже швидко забувається, вивітрюється з голови. Крім того, якщо в матеріалі не орієнтуєшся, навряд чи відповіси на додаткові питання й одержиш гарну оцінку. Так що тільки час дарма втратиш, а користі ніякої. 
Крім того, дуже важливо налаштуватися на засвоєння матеріалу. Від такого настрою (або установки) залежить, як довго буде зберігатися вивчений матеріал у пам'яті: або тільки до іспиту, або довгий час, щоб його можна було використовувати в міру потреби. 
Дуже важлива й установка на позитивний результат іспиту. Якщо школяр або студент не впевнений у собі, боїться, що «завалить», це змушує його нервувати, хвилюватися й заважає нормальному процесу засвоєння знань. Таким особистостям можна порекомендувати аутотренінг і самогіпноз, а також фізичні вправи й прогулянки на свіжому повітрі. 
Займатися фізичними вправами - робити ранкову гімнастику й спеціальні вправи для зняття фізичної й розумової напруги й утоми, взагалі, дуже корисно, а в передекзаменаційні дні – особливо. Якщо є можливість, треба ходити в басейн: плавання тонізує й надає силу й бадьорість як тілу, так і духу. 
Для зняття розумової й фізичної напруги й утоми очей необхідно робити перерви по 5-10 хвилин щогодини роботи, або 15-20 хвилин кожну другу годину роботи. Час перерв доцільно використовувати для активного відпочинку й гімнастики для очей. 
Спробуйте наступні вправи для очей:
Не встаючи із крісла, займіть зручне положення - спина пряма, очі відкриті, погляд спрямований прямо. Виконувати вправи необхідно легко, без напруги.
1. Знімаємо навантаження з м'язів, що беруть участь у русі очного яблука: погляд уліво-прямо, прямо, нагору-прямо, прямо, без затримки у відведеному положенні. Кругові рухи очей - від 1 до 10 кіл уліво й вправо. Спочатку швидко, потім - як можна повільніше.
2. Зміна фокусної відстані: дивитися на кінчик носа, потім удалину. Дивитися на пучку або олівець, утримуваний на відстані 30 см від очей, потім удалину. Повторити кілька разів.
3. Стиснути повіки, потім моргнути кілька разів.
4. Закінчити гімнастику необхідно масажем повік, м'яко погладжуючи їх вказівним і середнім пальцями в напрямку від носа до скронь, а потім потерти долоні, легко, без зусиль, прикрити ними закриті очі, щоб повністю загородити їх від світла (на 1 хв.). Уявити занурення в повну темряву.
Не варто займатися й ночами, навпаки, готуючись до іспитів, треба добре висипатися, тоді й голова буде працювати краще. Психологи іноді радять влаштовувати собі в дні підготовки до іспитів дробовий сон - менше спати вночі (мається на увазі, раніше вставати, а не пізніше лягати), але зате спати вдень, як під час дитсадкової «тихої години». Перед сном можна повторити особливо важкий матеріал. Як відомо, краще запам'ятовується те, що було вивчено останнім. Крім того, під час сну отримані знання будуть перероблятися мозком і переходити в довгострокову пам'ять у спокійній обстановці, не підганяємі новою інформацією.
ДІЄТА ПІД ЧАС ІСПИТІВ  
Обов'язково дотримуйтесь режиму харчування: вживайте їжу, багату біологічно активними речовинами: фрукти, овочі, зелень, соки, шоколад, комплекс мінеральних елементів.  
Для підтримки сил при інтенсивній інтелектуальній роботі рекомендують також приймати рослини-адаптагени: корінь женьшеню, лимонник, елеутерокок.
 
Розпрощайтесь: 
 
1. З бутербродами, хот-догами, пиріжками. Ніякої сухом’ятки і їжі на бігу: у такій їжі одні «порожні» калорії, дуже мало корисних речовин. Організму потрібна повноцінна гаряча їжа. 
2. Зі штучними газованими напоями (це всього лише суміш води, цукру або цукрозамінника, ароматизатора й харчового барвника). Ніякої користі для розуму, суцільна шкода для шлунка й печінки.
3. З надмірною кількістю кави. 1-2 чашки - організм збадьорять і тонізують, а 3-4 - налаштують на необхідність постійного допінгу й перетворяться як мінімум в 5-6. 
4. Із сигаретою. Вона «з'їдає» величезну кількість вітаміну С, що і так витрачається у великих кількостях під час стресу. 
5. З алкоголем (навіть із пивом). Порушує нормальний ритм сну-бадьорості, вганяє в безпричинний песимізм або вселяє невиправданий оптимізм. Загалом, віднімає безцінний час.  
 
Оптимальна вечеря напередодні іспиту:

салат овочевий з м'ясом; овочеве рагу з м'ясом або рибою; 
один шматок хліба; 
фруктовий напій або яблуко, апельсин. 
 
Оптимальний сніданок напередодні іспиту:
йогурт; 
одне яйце або молочна каша; 
один шматок хліба з маслом і сиром; 
чай з лимоном і цукром.
Переглядів: 2100 | Додав: ise
Послуги
Розклад роботи
Партнери сайту
  • Посилання
  • Статистика

     

     
    Copyright © 2024informative studio Expert 
    Вся інформація, розміщена на веб-сайті http://kursovye-raboty.kiev.ua/ua/ включаючи статті, тексти, фото-, аудіо-та відеоматеріали, ілюстрації, дизайн сайту, а також підбір і розташування матеріалів є власністю інформаційної студії Експерт та об'єктом авторських прав, охороняється відповідно до законодавства про захист авторських прав.
     
    Яндекс цитирования